top of page

TEMATIKUS TÁBORAINK

SPORTTÁBOR

12 éven keresztül jártunk Gyomaendrődre, a Körös-Maros Nemzeti Parkba sporttáborozni. Szállásadónk, a Körös egyik holtága parján fekvő, saját stranddal és sportpályákkal rendelkező kemping. A programban eddig szerepelt: tábori bajnokság atlétika, kosárlabda, úszás, horgászat, kenu, strandröplabda, floorball, szkander, kő-papír-olló, pontgyűjtő, megaváltó, trambulin versenyszámokban. Túráztunk nappal és éjjel, készítettünk pizzát, kenyérlángost, mézeskalácsot, vertünk kötelet, készítettünk nádból játékokat. Vetélkedtünk, tábortűznél szalonnát sütöttünk és grilleztünk, karaokéztunk, és mindig nagyon jól éreztük magunkat...

A helyszín változott, a tematika nem. Az utóbbi években már Zamárdiban táborozunk, ahol a Balaton nyújtotta lehetőségeket is kihasználjuk: vizisportok egész sorát próbáljuk ki, például már vitorlázunk és SUP-ozunk is.

sítábor

Ausztria, Karintia tartomány, Gerlitzen.

13 éve minden télen jártunk itt. A kezdőktől a haladókig, kicsiktől a nagyokig, baráti társaságok és egész családok is jöttek már velünk, és remekül érezték magukat. A kezdők megtanultak síelni, a haladók tovább fejlesztették tudásukat. A szállodában pedig hatalmas kártya, és társasjáték partikat szerveztünk, és a búcsúesten vetélkedőben adtunk számot a megszerzett tudásukról, persze humoros formában.

Ausztria, Sájerország Stuhleck,

A veronai buszbaleset kapcsán igyekeztünk a buszos út időtartamát lerövidíteni, így Budapesthez közelebbi célpontot keresve találtuk meg Stuhlecket. Reggel indulunk, délben már siklunk a pályán.

TÚRKEVE
lovastábor

Lassan 20 éve táboroznak diákjaink Túrkevén. A város a Nagykunság szívében, a Hortobágy - Berettyó partján helyezkedik el. A szállás rendkívül kedvező a nyaralni vágyók számára, hiszen az Ifjúsági Szálló, valamint a Thermália Apartman a Thermál Élményfürdő hatalmas játszóterével, sportlétesítményeivel együtt használható. Naponta volt így alkalmunk reggel, este fürdőzni-úszni, fociztunk, teniszeztünk. Programjaink nagy részét a NIMFEA Természetvédelmi Egyesület területén szoktuk megtartani. Kerékpárt béreltünk, bejártuk a tanösvényt, felmentünk a kilátóba. A kalandpark, az állatsimogató a kisebbeknek nyújtott kellemes élményt . A lovaglás sok gyermeket vonz, a kézműves ház mindig megtelik, hiszen sok-sok kreatív  ötlet valósul meg az ügyes kezek  nyomán. Megismerkedtünk a kosárfonás alapjaival, kendőt batikoltunk gyönyörű mintákkal, gyöngyből, fonalból szőttünk karkötőt. Sütöttünk már kenyérlángost, főztünk paprikás krumplit, készítettünk édességet. Elmaradhatatlan program a kutyaiskola látogatás, a nyitó-záró „disco-party”. Igen jól szoktuk érezni magunkat, a táborozó csoportoknak se az eső, se a tikkasztó hőség nem szegte még kedvét.

Csillagjáró túratábor
Somoskőújfalu

...

bottom of page